Zákaznícka podpora:+421 902 898 318

Paradajky či rajčiny?

Paradajka alebo rajčina sú len ľudové názvy. Jej oficiálny botanický názov tejto červenej chutnej rastlinky je však rajčiak jedlý.
Rajčiak patrí do čeľade ľuľkovité. Je to jednoročná, dvojročná alebo trvalá rastlina. Stonky sú zelenej farby a majú jemné chĺpky. Konzumácia paradajok dobre vplýva aj na náš organizmus napríklad: trávenie, zrak, srdce, cholesterol a pokožku.

Ako Vy ľudovo nazývate “rajčiak jedlý”? Odpovedať tu

My si takéto sadenice rajčín aj svojpomocne pestujeme. Ako vidíte prvé klíčky sa nám odhalili, ďalej budeme pestovať pokiaľ sa nám nevytvoria pravé listy. To bude ten správny čas na pikírovanie rastliniek do jednotlivých kvetináčov. Sadenice vyrastené s hrubou stonkou a výškou aspoň 15 cm neskôr teda zasadíme na záhradu alebo do samostatných veľkých kvetináčov. Budeme sa o rajčiaky starať s láskou a zároveň sa tešiť na úrodu. Pozn.: pikírovanie - presádzanie sadeničiek

Pestujete si vlastné sadeničky rajčiakov aj vy? Odpovedať tu

Z rajčiakov si vieme pripraviť rôzne chutné jedlá teplej a studenej kuchyne. Mnohí z nás ich zavárajú, sušia alebo si urobia kečup. Iní ich preferujú ako súčasť ľahkých letných šalátov, obložených mís alebo tradičných obložených chlebíčkov. Každý už ako má rád a podľa svojej chuti.

Na aký spôsob preferujete rajčiaky vy? Máte svoj overený recept? Odpovedať tu