Zákaznícka podpora:+421 902 898 318

Prečo pestovať papriku?

Paprika spadá pod plodovú zeleninu. Taktiež ako aj rajčiak jedlý, o ktorom sme Vám písali v minulom článku. Patrí do čeľade ľuľkovité. Je to jednoročná rastlina s rozkonárenou stonkou a s lesklými oválnymi listami z ktorých vyrastajú biele kvety. Medzi základné delenie papriky patrí delenie podľa farby, a to na zelenú, červenú, žltú. Okrem farby ju vieme rozdeliť podľa druhov zúžitkovania, ako je napríklad sladká, pálivá alebo kápia. Nadšenci obľubujúci štipľavé druhy papriky poznajú rôzne známe odrody čili papričiek. Paprika je jedinečná zelenina, ktorú dokážeme spracovať nielen ako surovú zeleninu do šalátov, ale ako chutnú koreninu.


Ktorý druh papriky máte vy najradšej? Odpovedať tu

Prečo by sme mali jesť papriku? Všetky čerstvé plody papriky obsahujú vitamíny B, C a rôzne minerály (napr. horčík, draslík, železo). Konzumácia papriky dobre vplýva na naše zdravie a telo. Podporuje hlavne náš zrak, imunitu, trávenie, odstraňuje poruchy prekrvenia a v neposlednom rade je dobrá pri znížení kalórii.

Aké výhody papriky poznáte vy?Odpovedať tu

 Pripájame Vám skvelý recept na baranie rohy, ktorý doma obľubujeme. Tento recept sa dá použiť aj pri zaváraní červenej kápie. Určite vyskúšajte!

Uvaríme si nálev:
1L octu
4L vody
10 dkg soli
35 dkg kryšt. cukru

Po vychladnutí nálevu kápiu nakrájame na pásiky, naložíme do 3 dcl pohárov. Do pohárov dáme
1 pol. lyž. oleja
1 malú cibuľu
3 ks nové korenie
3 ks celé čierne korenie, zalejeme nálevom a potom už len sterilizujeme 7 minút.

Ako vyzerá váš rodinný recept? Odpovedať tu